Share

Συνεχίζεται η διεθνής αναγνώριση για την ελληνική κουζίνα!




Η Ελλάδα «ακούγεται» κι από τις δυο πλευρές του Ατλαντικού, όλος ο πολιτισμένος κόσμος δείχνει ενδιαφέρον μεγάλο για το φαγητό μας, τη φέτα, τη ρακή και το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης.
Οι τουρίστες προσήλθαν αθρόοι το περασμένο καλοκαίρι, οι ελληνικές παραλίες έγιναν πρωτοσέλιδα στα πιο λουσάτα ταξιδιωτικά περιοδικά, η σπανακόπιτα και τα γεμιστά τιμήθηκαν με ιδιαίτερα αφιερώματα στην τοπική μας γεύση στα διασημότερα γκουρμέ περιοδικά.
Τα ελληνικά εστιατόρια του εξωτερικού δημιουργούν, αναβαθμίζονται και αποκτούν γκουρμέ προφίλ, η κουζίνα μας αποκτά φήμη και αναγνωρίζεται για κάτι ευρύτερο από την πίτα-σουβλάκι και τον τουριστικό μουσακά.
Στα blogs της Αγγλίας, της Αυστραλίας και της Αμερικής, εκεί που πριν τρία χρόνια η έθνικ κουζίνα δεν άγγιζε ούτε κατά διάνοια το Αιγαίο, τώρα αποκτά τη δική του στήλη. Οι greek συνταγές κονταροχτυπιούνται με τα τάκος του Μεξικού και τις πίτσες της Ιταλίας.
Τα πιο καλαίσθητα μαγειρικά blogs, όπως το www.cookincanuck.com, το www.health-bent.com, το fortheloveofcooking-recipes.blogspot.com και το foodgawker.com τρελαίνονται να βάζουν ελληνικούς τίτλους στις συνταγές τους, οι οποίες μεταφράζουν διττά και με δικά τους λόγια τη μελιτζανοσαλάτα.
Αφενός ό,τι περιέχει ελιά ή φέτα βαφτίζεται αυτομάτως ελληνικό, άσχετα αν κανένας Έλληνας δεν έχει φάει - ακόμη - ενσιλάδας με ελιά, καμωμένα ολοκληρωτικά με την τεχνική της μεξικάνικης κουζίνας.

Πηγή: www.tovima.gr